Totaal aantal pageviews

maandag 20 februari 2012

Brei projecten

Door het koude weer van afgelopen maanden kreeg ik helemaal zien om te gaan breien!
Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er niet zo heel goed in ben, maar nadat ik vorig jaar met een vriendin, zusje en moeder meegedaan heb met het mutsjes breien voor India http://www.breivoorindia.nl (we hebben er 60 gemaakt!) werd ik er toch wel handiger in.. Zo'n klein mini mutsje is natuurlijk ook snel af, en daardoor leuk om te doen. Elke keer weer een ander patroon en kleurencombi maakte het ook spannender! Ik heb zelfs van een hele lieve mevrouw een hele tas met wol restjes gekregen na mijn oproep op Marktplaats:)

Dit jaar kon ik geen actie vinden waar ik aan mee kon doen (alleen sokken breien, maar dat vond ik toch wel wat teveel uitdaging voor een breibeginner zoals ik..) Mocht je dit wel kunnen, kijk op http://gainhelpt.nu/speerpunten/ontwikkelingshulp/rusland/ Daarom ben ik begonnen met het maken van sjaals. Voor mezelf heb ik twee grove sjaals gebreid, met hele grote naalden dus dat ging lekker snel haha! Ik had al tijden geleden hele leuke gemeleerde wol gekocht, waardoor het een leuk patroon gaf, terwijl je gewoon alleen maar recht hoeft te breien.

Daarna wilde ik er een van roze met wit en heb ik met een dubbele draad gewerkt, dit was achteraf toch niet zo'n goed idee.. Het ziet er erg leuk uit vind ik, maar het is eigenlijk een beetje te stijf geworden door de dikke draad.. Jammer!

Toen ik voor het zoontje van m'n vriendin een kado zocht, bedacht ik een leuke sjaal voor zijn eerste verjaardag te breien, gezien de kou en de sneeuw;) Ik had hele leuke wol, wit en lichtblauw en ben een beetje gaan uitproberen hoe ik een leuk patroon kon maken.. Het is geblokt geworden, en ik moet zeggen dat ik stiekem wel trots ben op het resultaat!!

En dan nu voor onze eigen baby aan het breien, en aangezien het nog niet bekend is of het voor een jongen of een meisje wordt heb ik een roze en een blauwe sjaal op het lijstje staan! De jongensversie is af, ben nu hard bezig aan de meisjessjaal.. Het is wel jammer dat het nu nog zo lang duurt voordat onze kleine de sjaal gaat dragen:)

2 opmerkingen:

  1. Prachtige shawls hoor. Misschien worden het er wel twee, dan kun je ze beide gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, nee het is er echt maar eentje hebben we gezien op de echo:) Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen